Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη λαχταριστή βασιλόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
250 γρ μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά μπέικιν
6 αυγά
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι καρύδια
50 ml κονιάκ
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
3
Βάζουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το μισό αλεύρι, το μπέϊκιν, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
4
Τέλος βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Βάζουμε το φλουρί και μοιράζουμε την ζύμη σε 2 βουτυρωμένες φόρμες των 26 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς και όταν πάρουν χρώμα με ένα ξυλάκι από σουβλάκι δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμες.
7
Στολίζουμε με άχνη ζάχαρη και ότι άλλο στολίδι μας αρέσει.