Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη βασιλόπιτα που θα την λατρέψουν όλοι
mitsa
Υλικά
150 γρ καρύδια
5 μέτρια καρότα
4 αυγά
300 γρ καστανή ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
2 βανίλιες
10 γρ μπέικιν
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες
1
Στο μούλτι κάνουμε χοντρά κομμάτια τα καρύδια.
2
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα καρότα.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Ενσωματώνουμε το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού.
5
Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις βανίλιες.
6
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
7
Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τα καρότα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
8
Την απλώνουμε σε φόρμα 32 εκατοστών, που έχουμε βουτυρώσει, αλευρώσει και έχουμε βάλει το φλουρί.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
10
Προαιρετικά διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη.