Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολη βασιλόπιτα που θα την λατρέψουν όλοι

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ καρύδια

  • 5 μέτρια καρότα

  • 4 αυγά

  • 300 γρ καστανή ζάχαρη

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

  • 2 βανίλιες

  • 10 γρ μπέικιν

  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Οδηγίες

1
Στο μούλτι κάνουμε χοντρά κομμάτια τα καρύδια.
2
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα καρότα.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Ενσωματώνουμε το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού.
5
Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις βανίλιες.
6
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
7
Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τα καρότα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
8
Την απλώνουμε σε φόρμα 32 εκατοστών, που έχουμε βουτυρώσει, αλευρώσει και έχουμε βάλει το φλουρί.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
10
Προαιρετικά διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη.