Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τραγανά αλμυρά κουλουράκια

mitsa

Υλικά

  • 200 ml γάλα

  • 250 ml σπορέλαιο

  • 100 ml λευκό κρασί

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Πάπρικα

  • 650-700 γρ αλεύρι γ.ο.χ

  • 1 μπέικιν

  • Κεφαλοτύρι

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα, το λάδι και το κρασί.
2
Αρωματίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και πάπρικα.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν.
4
Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε σε κορδόνια.
6
Δίνουμε σχήμα από κουλουράκι και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
8
Απλώνουμε τριμμένο κεφαλοτύρι πάνω στα κουλουράκια και συνεχίζουμε το ψήσημο μέχρι να πάρουν χρώμα.