Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο αλμυρό ρολό για το γιορτινό τραπέζι
mitsa
Υλικά
4 αυγά
100 ml γάλα
100 ml λάδι
500 γρ φύλλα κρούστας
Φέτα
Στραγγιστό γιαούρτι
Αλλαντικά
Κέτσαπ
Κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Σε ταψί με μέγεθος όσο είναι τα φύλλα μας, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε ένα φύλλο.
4
Το αλείφουμε με το μείγμα και σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο.
5
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσουν τα φύλλα.
6
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσουν.
7
Όσο τα φύλλα μας είναι ζεστά, τα τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια από μία πετσέτα.
8
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει.
9
Το ανοίγουμε και το γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας.
10
Εμείς απλώσαμε φέτα που δουλέψαμε μαζί με στραγγιστό γιαούρτι, γαλοπούλα, κέτσαπ και τριμμένο κίτρινο τυρί.
11
Μπορείτε να βάλετε διάφορα τυριά, αλλαντικά, ψημένο κρέας και λαχανικά.
12
Τυλίγουμε ξανά σε ρολά, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για ακόμα μία ώρα.
13
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.