Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο και δροσερό γλυκάκι
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
250 ml νερό
200 γρ ζάχαρη
1 φέτα λεμονιού
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
6 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
Τσουρέκι
Κανέλα
Καρύδια
Οδηγίες
1
Βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και την φέτα λεμονιού να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Διαλύουμε το αλεύρι στο γάλα και τα σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα.
3
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Κόβουμε το τσουρέκι μας σε φέτες και τις απλώνουμε σε βαθή σκεύος 35 x 23 εκατοστών.
6
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και απλώνουμε την χλιαρή κρέμα.
7
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
8
Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια.