Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου
mitsa
Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ
2 πακέτα πτι μπερ σοκολάτα
Κρέμα
2½ λίτρα γάλα
200 γρ αλεύρι
200 γρ ζάχαρη
50 γρ νισεστέ
50 γρ βούτυρο
3 βανίλιες
Οδηγίες
1
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
2
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
3
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το βούτυρο.
4
Σε φόρμα 28×20 εκατοστά καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
5
Περνάμε τα σαβαγιάρ από γάλα και τα τοποθετούμε στην φόρμα.
6
Ανάμεσα από τα σαβαγιάρ βάζουμε όρθια τα πτι μπερ.
7
Όταν η φόρμα γεμίσει απλώνουμε την χλιαρή κρέμα και στρώνουμε.
8
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
9
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, ξεφορμάρουμε και βάζουμε διαγώνια λωρίδες χαρτιού με πάχος 1-2 εκατοστά.
10
Πασπαλίζουμε με κακάο και αφαιρούμε τις λωρίδες για να δώσουμε σχήμα.