Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πως θα φτιάξετε πεντανόστιμα κρέατα για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!
mitsa
Υλικά
Κρέατα
1 κιλό πατάτες
3-4 καρότα
500 ml νερό
300 ml κόκκινο κρασί
200 ml ελαιόλαδο
5 κουταλιές μουστάρδα
1 λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο
Ρίγανη-Θυμάρι
Δενδρολίβανο
Οδηγίες
1
Βάζουμε τα κρέατα τις επιλογής μας στην γάστρα.
2
Εμείς επιλέξαμε μοσχάρι, χοιρινό και αρνάκι.
3
Αναμειγνύουμε το κρασί με το λάδι, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, ρίγανη, θυμάρι και δενδρολίβανο.
4
Βάζουμε στα κρέατα 3 σκελίδες σκόρδο και περιχύνουμε την μαρινάδα.
5
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο.
6
Αν η γάστρα μας είναι πύλινη την βγάζουμε 2 ώρες πιο νωρίς από το ψυγείο.
7
Τοποθετούμε τις πατάτες και τα καρότα.
8
Προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4 ώρες περίπου.
9
Αν χρειαστεί κατά το ψήσιμο προσθέτουμε νερό.
10
Στο τέλος του ψησίματος δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι.
11
Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.