Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Εύκολο μπισκοτογλυκό με υπέροχη γεύση

1 Mins read

Εύκολο μπισκοτογλυκό με υπέροχη γεύση

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ φρούτα του δάσους

  • 100 γρ ζάχαρη

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • 2 βανίλιες

  • 10 γρ νισεστέ

  • 50 ml νερό

  • 350 γρ μπισκότα digestive

  • 175 γρ βούτυρο

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 βανίλιες

  • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

Οδηγίες

1
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα φρούτα του δάσους (εμείς βάλαμε κατεψυγμένα), την ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
2
Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
3
Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό, τα ρίχνουμε στα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν.
4
Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
5
Τα απλώνουμε σε αποσπόμενη φόρμα 28 εκατοστών.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
7
Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο και το γιαούρτι.
8
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τα αγήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
9
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τα φρούτα.