Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο μπισκοτογλυκό με υπέροχη γεύση
mitsa
Υλικά
300 γρ φρούτα του δάσους
100 γρ ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
10 γρ νισεστέ
50 ml νερό
350 γρ μπισκότα digestive
175 γρ βούτυρο
400 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Οδηγίες
1
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα φρούτα του δάσους (εμείς βάλαμε κατεψυγμένα), την ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
2
Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
3
Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό, τα ρίχνουμε στα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν.
4
Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
5
Τα απλώνουμε σε αποσπόμενη φόρμα 28 εκατοστών.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
7
Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο και το γιαούρτι.
8
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τα αγήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
9
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τα φρούτα.