Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο σιροπιαστό γλυκό
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
600 ml νερό
2 βανίλιες
Ζύμη
1 αυγό
50 γρ ζάχαρη
50 ml λάδι
150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
5 γρ μπέικιν
Αμύγδαλο
Οδηγίες
1
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη.
4
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
6
Σε λαδωμαένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη.
7
Με λαδωμένα χέρια τα κάνουμε μπαλάκια και τους δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
8
Βάζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 34 εκατοστών.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο σιρόπι πριν σερβίρουμε.
11
Ιδανικά τα σερβίρουμε κρύα από το ψυγείο.