Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο σιροπιαστό γλυκό

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 400 γρ ζάχαρη

  • 600 ml νερό

  • 2 βανίλιες

  • Ζύμη

  • 1 αυγό

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 50 ml λάδι

  • 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 5 γρ μπέικιν

  • Αμύγδαλο

Οδηγίες

1
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη.
4
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
6
Σε λαδωμαένη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη.
7
Με λαδωμένα χέρια τα κάνουμε μπαλάκια και τους δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
8
Βάζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 34 εκατοστών.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο σιρόπι πριν σερβίρουμε.
11
Ιδανικά τα σερβίρουμε κρύα από το ψυγείο.