Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολος κορμός με καραμέλα (Μωσαϊκό)
mitsa
Υλικά
2 πακέτα πτι μπερ
240 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
60 γρ κακάο
150 γρ βούτυρο
4 μπάρες Mars
250 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το κακάο. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το βούτυρο. Βράζουμε για 7-8 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει για 10 περίπου λεπτά.
3
Κόβουμε τις μπάρες καραμέλας σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στα σπασμένα μπισκότα. Ρίχνουμε το σιρόπι κακάο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αρκετή ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι και την αφήνουμε να γίνει καραμέλα.
4
Την απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και την αφήνουμε να κρυώσει.
5
Απλώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε τσέρκι 26 cm με αντικολλητικό χαρτί. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
6
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αρωματίζουμε με βανίλια.
7
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από τον κορμό. Πασπαλίζουμε με λεπτά τρίμματα καραμέλας και μεγάλα κομμάτια.
8
Μετά από λίγη ώρα η καραμέλα θα απορροφήσει υγρασία από την σαντιγί και θα πάρει την μορφή σιροπιού.