Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣοκολάτα

Εύκολος κορμός κατσαρόλας που θα εντυπωσιάσει

1 Mins read

Εύκολος κορμός κατσαρόλας που θα εντυπωσιάσει

mitsa

Υλικά

  • 30 πτι μπερ

  • 350 ml γάλα

  • 60 γρ κακάο

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 150 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • 450 γρ πτι μπερ

  • 250 γρ κουβερτούρα

  • 100 ml γάλα

Οδηγίες

1
Απλώνουμε 15 μπισκότα σε ταψί ή φόρμα 35 x 23 εκατοστών.
2
Διαλύουμε το κακάο στο γάλα.
3
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσουν.
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε 450 γρ πτι μπερ.
5
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και στρώνουμε.
6
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και βάζουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
7
Λιώνουμε την σοκολάτα και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
8
Απλώνουμε την χλιαρή γκανάζ πάνω από το γλυκό και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.