Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολος κορμός κατσαρόλας που θα εντυπωσιάσει
mitsa
Υλικά
30 πτι μπερ
350 ml γάλα
60 γρ κακάο
200 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
450 γρ πτι μπερ
250 γρ κουβερτούρα
100 ml γάλα
Οδηγίες
1
Απλώνουμε 15 μπισκότα σε ταψί ή φόρμα 35 x 23 εκατοστών.
2
Διαλύουμε το κακάο στο γάλα.
3
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσουν.
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε 450 γρ πτι μπερ.
5
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και στρώνουμε.
6
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και βάζουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
7
Λιώνουμε την σοκολάτα και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
8
Απλώνουμε την χλιαρή γκανάζ πάνω από το γλυκό και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.