Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού
mitsa
Υλικά
150 γρ ζάχαρη
150 ml σπορέλαιο
100 ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι μπέικιν
50 γρ σταφιδάκι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την ζάχαρη (καστανή ή λευκή) στο λάδι.
2
Στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανατατεύουμε να αφρίσει.
3
Τα ρίχνουμε στο λάδι και δουλεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
5
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
6
Προαιρετικά βάζουμε τις σταφίδες και δουλεύουμε.
7
Πλάθουμε την ζύμη σε μπισκότα (όποιο σχέδιο μας αρέσει) και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά.