Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

mitsa
servings
20

Υλικά

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 150 ml σπορέλαιο

  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 1/2 κουταλάκι σόδα

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • 50 γρ σταφιδάκι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη (καστανή ή λευκή) στο λάδι.
2
Στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανατατεύουμε να αφρίσει.
3
Τα ρίχνουμε στο λάδι και δουλεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
5
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
6
Προαιρετικά βάζουμε τις σταφίδες και δουλεύουμε.
7
Πλάθουμε την ζύμη σε μπισκότα (όποιο σχέδιο μας αρέσει) και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά.