Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Συνδυάστε λεμόνι με κρέμα για ένα απίθανο μπισκοτογλυκό
mitsa
Υλικά
10 γρ ζελατίνη
400 ml γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά
100 ml γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό.
2
Βράζουμε το γάλα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τους κρόκους.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την ζελατίνη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
4
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το βάζουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
5
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπικότα.
6
Απλώνουμε τα μισά σε βαθύ ταψί 35 x 23 εκατοστών, ρίχνουμε 100 ml γάλα ή λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε.
7
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
8
Προσθέτουμε την κρύα κρέμα και χτυπάμε να αφρατέψει.
9
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
10
Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα θριμματισμένα μπισκότα και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
11
Προαιρετικά διακοσμούμε με λίγη από την κρέμα που έχουμε κρατήσει.