Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εορταστικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό με πολύ ιδιαίτερη γεύση
mitsa
Υλικά
200 γρ γκοφρέτες
100 γρ πτι μπερ
100 γρ βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος
200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό
300 γρ πραλίνα φουντουκιού
200 γρ σοκολάτα
100 ml φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ
50 γρ φουντούκια
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε τα γκοφρετάκια και τα μπισκότα.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος και ανακατεύουμε.
3
Τα απλώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
5
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό και την πραλίνα φουντουκιού.
6
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
7
Σε μπαεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ.
8
Όταν λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια.
9
Απλώνουμε την σοκολάτα πάνω στην πάστα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
10
Προαιρετικά διακοσμούμε με ροζέτες από την κρέμα που έχουμε κρατήσει και σοκολατάκια.