Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κάντε πανεύκολα το γλυκό ψυγείου του πρέσβη
mitsa
Υλικά
300 γρ γκοφρέτα
150 γρ βούτυρο
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ πραλίνα (foodaholics.shop)
200 γρ κουβετούρα
100 γρ γάλα
100 γρ φουντούκια
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε τις γκοφρέτες.
2
Τις δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
3
Τα βάζουμε στο ψυγείο και χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα και προαιρετικά την πραλίνα.
5
Εναλακτικά απλώνουμε την λευκή σαντιγί πάνω από την βάση και τοποθετούμε την πραλίνα σε κουταλιές.
6
Τη δουελύουμε σε ένα κουτάλι ισίαζουμε την επιφάνεια.
7
Βάζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
8
Λιώνουμε την σοκολάτα και το γάλα σε μπεν μαρί.
9
Σπάμε τα φουντούκια, τα ρίχνουμε στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
10
Απλώνουμε το χλιαρό γλάσο πάνω από την κρέμα και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.