Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Φλαούνες: Πασχαλινό Κυπριακό έδεσμα
mitsa
Υλικά
Γέμιση
180 γρ γλυκιά γραβιέρα
180 γρ έμενταλ
180 γρ χαλούμι
50 γρ ψιλό σιμιγδάλι
5 γρ ξηρή μαγιά
5 αυγά
90 γρ σταφίδες
25 γρ δυόσμο
4 κόκκους μαστίχα
4 κόκκους μαχλέπι
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι μπέικιν
Ζύμη
200 γρ αλεύρι
300 γρ αλεύρι τύπου 00
200 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
8 γρ ξηρή μαγιά
3 γρ μαστίχα
1 γρ μαχλέπι
2 γρ μπέικιν
Λίγο αλάτι
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε τα τριμμένα τυριά μαζί με το σιμιγδάλι, την μαγιά και 3 αυγά.
2
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
3
Στο γουδί ή στο μπλέντερ κάνουμε την μαστίχα σκόνη μαζί με την ζάχαρη.
4
Στο μείγμα με τα τυριά βάζουμε 2 αυγά, τις σταφίδες, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με το μαχλέπι, την μαστίχα και το ψιλοκομμένο δυόσμο.
6
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλεύρι τύπου 00, λίγο αλάτι, την μαγιά, το μαχλέπι, το μπέικιν, την μαστίχα, το ελαιόλαδο και δουλεύουμε να γίνουν ψίχουλα.
7
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το χλιαρό γάλα μέχρι που να γίνει ζύμη.
8
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε σε λαδωμένο πάγκο μέχρι που να έχει ομοιόμορφη υφή.
9
Αν χρειαστεί λαδώνουμε τον πάγκο περισσότερες από μία φορά.
10
Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
11
Την δουλεύουμε ελαφρώς, την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
12
Τα τοποθετούμε σε βρεγμένο σουσάμι και τα πατάμε ελαφρώς.
13
Στο κέντρο βάζουμε αρκετή από την γέμιση και διπλώνουμε τις άκρες.
14
Με ένα πιρούνι τις πατάμε καλά να κλείσουν και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
15
Αλείφουμε αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.