Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γευστική πίτα με χειροποίητο φύλλο
mitsa
Υλικά
Ζύμη
550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές ξίδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
250 ml νερό
200 γρ βούτυρο
Γέμιση
Ελαιόλαδο
5-6 μεγάλα νεροκρέμμυδα
Αλάτι
4 αυγά
Πιπέρι
Νερό
Οδηγίες
1
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μία γούβα.
2
Προσθέτουμε αλάτι, ξίδι, ελαιόλαδο, το νερό και ανακατεύουμε.
3
Τη δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
4
Την ανοίγουμε σε δύο φύλλα και τοποθετούμε ένα μπολάκι στην μέση από κάθε φύλλο.
5
Κόβουμε οκτώ ακτίνες, αφαιρούμε το μπολάκι και απλώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
6
Διπλώνουμε μία ακτίνα προς το κέντρο και μετά την απέναντι ακτίνα.
7
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, τοποθετούμε τις ζύμες σε αλευρωμένο σκεύος, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
8
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια.
10
Όταν μαραθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και ενσωματώνουμε τα αυγά και πιπέρι.
11
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το ταψί.
12
Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου και τοποθετούμε το ένα φύλλο.
13
Λαδώνουμε και απλώνουμε την κρύα γέμιση.
14
Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, λαδώνουμε και γυρίζουμε τις άκρες να γίνουν κόθρος.
15
Κόβουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με νερό.
16
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.