Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γεμιστά πιτάκια αφρός
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
50 ml σπορέλαιο
1 αυγό
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
650-700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
2 μεγάλες πατάτες
200 γρ φέτα
Κρεμμύδι
Μπούκοβο
Ρίγανη
50 γρ βούτυρο
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγία και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε 2 κουτλιές αλέυρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
3
Ρίχνουμε το λάδι, το αυγό ,το γιαούρτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες.
7
Προσθέτουμε φέτα, κρεμμύδι (ωμό, αφυδατωμένοι ή τσιγαρισμένο), μπούκοβο, ρίγανη και ανακατεύουμε.
8
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 μέρη.
9
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, απλώνουμε μαλακό βουτυρο και κλείνουμε όπως σας δείχνουμε.
10
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα χωρίζουμε στην μέση.
11
Απλώνουμε γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε.
12
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλήφουμε με χτυπημένο αυγό.
13
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.