Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γεμιστά πιτάκια αφρός

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 1 αυγό

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 650-700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 2 μεγάλες πατάτες

  • 200 γρ φέτα

  • Κρεμμύδι

  • Μπούκοβο

  • Ρίγανη

  • 50 γρ βούτυρο

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγία και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε 2 κουτλιές αλέυρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
3
Ρίχνουμε το λάδι, το αυγό ,το γιαούρτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες.
7
Προσθέτουμε φέτα, κρεμμύδι (ωμό, αφυδατωμένοι ή τσιγαρισμένο), μπούκοβο, ρίγανη και ανακατεύουμε.
8
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 μέρη.
9
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, απλώνουμε μαλακό βουτυρο και κλείνουμε όπως σας δείχνουμε.
10
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα χωρίζουμε στην μέση.
11
Απλώνουμε γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε.
12
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλήφουμε με χτυπημένο αυγό.
13
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.