Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γιαουρτλού κεμπάπ με αρωματική σάλτσα
mitsa
Υλικά
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
Σκόρδο
Κύμινο
Ρίγανη
3-4 κουταλιές φρυγανιά
300 γρ σάλτσα ντομάτας
Αλάτι-Πιπέρι
100 γρ κέτσαπ πιπεριάς (foodaholics.shop)
Αφυδατωμένο κρεμμύδι
Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)
5-6 κόκκους μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
1
Στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
2
Αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την πιπεριά, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, κύμινο, ρίγανη και 3-4 κουταλιές φρυγανιά.
3
Δουλεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
4
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, την κέτσαπ πιπεριάς, το κρεμμύδι, το πιπερόκαμα, το μπαχάρι, λίγο λάδι και βράζουμε μέχρι να δέσει.
5
Πλάθουμε τα κεμπάμ σε ξυλάκι από σουβλάκια με υγρά χέρια (που τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο νερό).
6
Τα ψήνουμε σε ζεστό σχαροτήγανο.
7
Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
8
Προσέχουμε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
9
Τα σερβίρουμε πάνω σε πίτα με γιαούρτι και την σάλτσα που φτιάξαμε.