Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γιαουρτλού κεμπάπ με αρωματική σάλτσα

mitsa

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Σκόρδο

  • Κύμινο

  • Ρίγανη

  • 3-4 κουταλιές φρυγανιά

  • 300 γρ σάλτσα ντομάτας

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 100 γρ κέτσαπ πιπεριάς (foodaholics.shop)

  • Αφυδατωμένο κρεμμύδι

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • 5-6 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

1
Στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
2
Αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την πιπεριά, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, κύμινο, ρίγανη και 3-4 κουταλιές φρυγανιά.
3
Δουλεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
4
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, την κέτσαπ πιπεριάς, το κρεμμύδι, το πιπερόκαμα, το μπαχάρι, λίγο λάδι και βράζουμε μέχρι να δέσει.
5
Πλάθουμε τα κεμπάμ σε ξυλάκι από σουβλάκια με υγρά χέρια (που τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο νερό).
6
Τα ψήνουμε σε ζεστό σχαροτήγανο.
7
Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
8
Προσέχουμε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
9
Τα σερβίρουμε πάνω σε πίτα με γιαούρτι και την σάλτσα που φτιάξαμε.