Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Γκιουζλεμέδες τραγανοί-Παραδοσιακοί και πεντανόστιμοι

1 Mins read

Γκιουζλεμέδες τραγανοί

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 90 ml λάδι

  • 2 κουταλιές ξύδι

  • 220-250 ml νερό

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και το ξύδι.
2
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι που να γίνει ζύμη.
3
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
4
Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
5
Τοποθετούμε φέτα στην μέση και τα κλείνουμε σαν φάκελο.
6
Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια μας σε καυτό λάδι.
7
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
8
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.