Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκά κορνέ

mitsa

Υλικά

  • Φύλλο σφολιάτας

  • 250ml κρέμα γάλακτος

  • Κρόκος αυγού

  • Κωνικά χωνάκια παγωτού

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 6 κουταλιές ζάχαρη

  • 3 κουταλιές κάστερ πάουντερ

  • 3 κουταλιές αλεύρι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Τυλίγουμε τα χωνάκια παγωτού με αλουμινόχαρτο. Ανοίγουμε ελαφρώς το φύλλο σφολιάτας με ένα πλάστη.
2
Με την βοήθεια ενός χάρακα κόβουμε λωρίδες 2-3 εκατοστών ανάλογα με το πόσο χοντρές θέλουμε να φαίνονται οι γραμμές.
3
Τυλίγουμε τις λωρίδες γύρω από το χωνάκι, ξεκινώντας από την μύτη με σπειροειδείς κινήσεις (το μήκος του κορνέ καθορίζεται από τις προτιμήσεις μας).
4
Βρέχουμε την άκρη από την σφολιάτα για να κλείσει. Αλείφουμε την σφολιάτα με κρόκο αυγού.
5
Στερεώνουμε όρθια τα χωνάκια σε μία σχάρα και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι που να πάρουν χρώμα.
6
Όταν κρυώσουν με προσοχή αφαιρούμε το χωνάκι και το αλουμινόχαρτο.
7
Κρέμα
8
Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Στο άλλο μισό κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι και το κάστερ πάουντερ.
9
Όταν αρχίσει να βράζει ενώνουμε τα δύο μείγματα, βάζουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι που να αρχίσει να πήζει.
10
Την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
11
Γεμίζουμε σχεδόν μέχρι πάνω τα κορνέ με την κρύα κρέμα.
12
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγί και με την βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνουμε σχέδια.
13
Πασπαλίζουμε την σαντιγί με φιλέ αμυγδάλου και αφήνουμε τα γλυκά για λίγη ώρα στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε.