Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό φιρίκι
mitsa
Υλικά
1 κιλό μήλα
2 κιλά ζάχαρη
450 ml νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες
2-3 ξυλάκια κανέλα
Οδηγίες
1
Ξεφλουδίζουμε τα φιρίκια και με το μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια χωρίς να σπάζουμε το μήλο.
2
Τα βάζουμε σε νερό με χυμό από 1 λεμόνι για να μην κοκκινίσουν.
3
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό. Όταν αρχίσει να κοχλάζει μετράμε 5 λεπτά και βάζουμε τα φιρίκια στο σιρόπι.
4
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τις βανίλιες, τα ξυλάκια κανέλα και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
5
Τα δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα τρυπώντας τα με ένα πιρούνι και το φιρίκι γλιστράει.
6
Για καλύτερο αποτέλεσμα σερβίρουμε 1-2 βδομάδες μετά, για να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.