Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκά κουλούρια με πραλίνα και σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • 700 γρ αλεύρι

  • 400 ml νερό

  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 40 ml σπορέλαιο

  • Πραλίνα φουντουκιού

  • Σταγόνες σοκολάτας

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 60 ml πετιμέζι

  • Καβουρδισμένο σουσάμι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη με λίγο χλιαρό νερό.
2
Βάζουμε το σπορέλαιο, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
6
Αναμειγνύουμε την πραλίνα με τις σταγόνες σοκολάτας.
7
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
8
Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε μακρόστενα φύλλα και με την βοήθεια ενός κορνέ τοποθετούμε πραλίνα.
9
Κλείνουμε πολλή καλά ώστε να μην χυθεί.
10
Προαιρετικά ανακατεύουμε το πετιμέζι με νερό (150-200 ml) ή κάνουμε ζαχαρόνερο με το ίδιο νερό και 2-3 κουταλιές ζάχαρη.
11
Τα περνάμε από το πετιμέζι και μετά από το σουσάμι.
12
Προσέχουμε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
13
Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.