Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου με φρέσκο κεράσι
mitsa
Υλικά
165 γρ φαρίνα
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα
2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη
400 ml γάλα
500 γρ κεράσια
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
3
Την μοιράζουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
5
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν έρθει σε θερμοκρασία σώματος την ενσωματώνουμε στην σαντιγί με απαλές κινήσεις.
6
Προσθέτουμε τα κεράσια που έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις
7
Απλώνουμε την μους πάνω από το κρύο παντεσπάνι και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
8
Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
9
Σε ένα σκεύος βάζουμε την σαντιγί σε σκόνη μαζί με το γάλα και χτυπάμε να αφρατέψουν.
10
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σαντιγί σε σκόνη χτυπάμε 400 ml κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
11
Καλύπτουμε την τούρτα με το τρόπο που σας δείχνουμε.
12
Προαιρετικά διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας και κεράσια.