Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ιδιαίτερα μπουρεκάκια με σαλάμι μπύρας
mitsa
Υλικά
500-700 γρ αλεύρι
1 αυγό
250 ml γάλα
50 ml σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Σαλάμι μπύρας
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε μία κουταλιά αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
3
Ενσωματώνουμε το αυγό, το υπόλοιπο γάλα και το σπορέλαιο.
4
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
6
Όταν είναι έτοιμη τη πλάθουμε ελαφρώς και την κάνουμε μπαστούνι σε λαδωμένη επιφάνεια.
7
Κόβουμε σε κομμάτια και το κάθε κομμάτι σε τρία μέρη.
8
Τα ανοίγουμε σε φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το σαλάμι.
9
Βάζουμε ένα φύλλο για βάση, τοποθετούμε μία φέτα σαλάμι, καλύπτουμε με φύλλο, βάζουμε σαλάμι και σκεπάζουμε με φύλλο.
10
Κόβουμε και γυρνάμε για να δώσουμε σχήμα (αναλυτικά η διαδικασία στο βίντεο).
11
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.