Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Ιδιαίτερα μπουρεκάκια με σαλάμι μπύρας

1 Mins read

Ιδιαίτερα μπουρεκάκια με σαλάμι μπύρας

mitsa

Υλικά

  • 500-700 γρ αλεύρι

  • 1 αυγό

  • 250 ml γάλα

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Σαλάμι μπύρας

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε μία κουταλιά αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
3
Ενσωματώνουμε το αυγό, το υπόλοιπο γάλα και το σπορέλαιο.
4
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
6
Όταν είναι έτοιμη τη πλάθουμε ελαφρώς και την κάνουμε μπαστούνι σε λαδωμένη επιφάνεια.
7
Κόβουμε σε κομμάτια και το κάθε κομμάτι σε τρία μέρη.
8
Τα ανοίγουμε σε φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το σαλάμι.
9
Βάζουμε ένα φύλλο για βάση, τοποθετούμε μία φέτα σαλάμι, καλύπτουμε με φύλλο, βάζουμε σαλάμι και σκεπάζουμε με φύλλο.
10
Κόβουμε και γυρνάμε για να δώσουμε σχήμα (αναλυτικά η διαδικασία στο βίντεο).
11
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.