Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΠαγωτά

Καριόκες παγωτό (μία διαφορετική και πολύ γευστική συνταγή)

1 Mins read

Καριόκες παγωτό

mitsa

Υλικά

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ γάλα εβαπορέ

  • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα

  • 40 γρ κακάο

  • Λίγο κανέλα

  • 2 βανίλιες

  • 1 πακέτο πτι μπερ

  • 300 γρ κουβερτούρα

  • 4-5 κουταλιές σπορέλαιο

Οδηγίες

1
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί.
2
Προσθέτουμε το κρύο εβαπορέ, το κρύο ζαχαρούχο γάλα και δουλεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το κακαό και αρωματίζουμε με την την κανέλα και τις βανίλιες.
4
Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και ανακατεύουμε (σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και σπασμένα καρύδια).
5
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα της επιλογής μας ή το κάνουμε σαλάμι σε μεμβράνη.
6
Σκεπάζουμε μεμβράνη και αφήνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη.
7
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε το λάδι.
8
Κόβουμε το παγωτό σε φέτες και τις βουτάμε στην χλιαρή σοκολάτα.
9
Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη πριν σερβίρουμε.