Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Καριόκες παγωτό
mitsa
Υλικά
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ γάλα εβαπορέ
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
40 γρ κακάο
Λίγο κανέλα
2 βανίλιες
1 πακέτο πτι μπερ
300 γρ κουβερτούρα
4-5 κουταλιές σπορέλαιο
Οδηγίες
1
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί.
2
Προσθέτουμε το κρύο εβαπορέ, το κρύο ζαχαρούχο γάλα και δουλεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το κακαό και αρωματίζουμε με την την κανέλα και τις βανίλιες.
4
Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και ανακατεύουμε (σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και σπασμένα καρύδια).
5
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα της επιλογής μας ή το κάνουμε σαλάμι σε μεμβράνη.
6
Σκεπάζουμε μεμβράνη και αφήνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη.
7
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε το λάδι.
8
Κόβουμε το παγωτό σε φέτες και τις βουτάμε στην χλιαρή σοκολάτα.
9
Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη πριν σερβίρουμε.