Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ λεμονιού χωρίς μίξερ, χωρίς βούτυρο
mitsa
Υλικά
3 αυγά
160 γρ ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
200 γρ γιαούρτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
40 ml χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
1 μπέικιν
250 γρ φαρίνα
100 γρ σταγόνες λευκής σοκολάτας
Μαρμελάδα
Καρύδα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε το λάδι και το γιαούρτι.
3
Αρωματίζουμε με το ξύσμα, τον χυμό και τις βανίλιες.
4
Βάζουμε το μπέικιν, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε.
5
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και δουλεύουμε.
6
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρομένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
7
Ψήνουμε σοτυς 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
8
Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε, αλείφουμε με μαρμελάδα της επιλογής μας και πασπαλίζουμε με τρμμένη καρύδα.