Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ με σταγόνες σοκολάτας και καραμέλα
mitsa
Υλικά
Κέικ
4 αυγά
Λίγο αλάτι
300 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
200 ml λάδι
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Καραμέλα
100 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
2
Στους κρόκους βάζουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
3
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν χυλός.
5
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
6
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και δουλεύουμε.
7
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 28 εκατοστών για κέικ.
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
10
Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα.
11
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
12
Με προσοχή ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να γίνει σιρόπι.
13
Απλώνουμε το χλιαρό σιρόπι πάνω από το κέικ μας.