Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κλασικό μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν
mitsa
Υλικά
150 γρ ζάχαρη
400 ml νερό 60 γρ κακάο
5 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
500 ml κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
2½ πακέτα σαβαγιάρ
Τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, το κακάο και τον καφέ σε ένα κατσαρολάκι.
2
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
5
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο χλιαρό σιρόπι και τα στρώνουμε σε ταψί 40x27.
6
Απλώνουμε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα σαβαγιάρ.
7
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.
8
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.