Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Κλασικό μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν

1 Mins read

Κλασικό μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 400 ml νερό 60 γρ κακάο

  • 5 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 ζαχαρούχο γάλα

  • 2 βανίλιες

  • 2½ πακέτα σαβαγιάρ

  • Τρούφα σοκολάτας

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, το κακάο και τον καφέ σε ένα κατσαρολάκι.
2
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο και τις βανίλιες.
5
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο χλιαρό σιρόπι και τα στρώνουμε σε ταψί 40x27.
6
Απλώνουμε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα σαβαγιάρ.
7
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.
8
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.