Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κόρμος κατσαρόλας με τέλειο σχήμα
mitsa
Υλικά
150 γρ ζάχαρη
700 ml γάλα
70 γρ νισεστέ
50 γρ κακάο
50 γρ βούτυρο
200 γρ κουβερτούρα
2 βανίλιες
1 πακέτο πτι μπερ
Οδηγίες
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα, το νισεστέ και το κακάο.
2
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, την σοκολάτα (μπορούμε να βάλουμε κλασική ή γάλακτος) και τις βανίλιες.
4
Σπάμε τα μπισκότα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
5
Κόβουμε το επάνω μέρος από ένα καθαρό μπουκάλι.
6
Το γεμίζουμε με το μείγμα και προσέχουμε να μην έχει κενά.
7
Καλύπτουμε το επάνω μέρος με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
8
Όταν σταθεροποιηθί κάβουμε το μπουκάλι και τον βάζουμε σε πιάτο με σπασμένο μπισκότο.
9
Καλύπτουμε με σπασμένο μπισκότο και σερβίρουμε.