Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κορυφαία πάστα κατσαρόλας

mitsa

Υλικά

  • Βάση

  • 450 γρ πτι μπερ

  • 250 ml νερό

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 60 γρ κακάο

  • 150 γρ μαργαρίνη

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 80 γρ νισεστέ

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα, με την ζάχαρη και το νισεστέ.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το κακάο, το νερό, την μαργαρίνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράζουν.
5
Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
6
Στα σπασμένα μπισκότα ρίχνουμε το σιρόπι κακάο και ανακατεύουμε καλά.
7
Στρώνουμε την βάση σε σκεύος 38×32 εκατοστών.
8
Από πάνω απλώνουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
9
Σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας.