Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κορυφαία πάστα κατσαρόλας
mitsa
Υλικά
Βάση
450 γρ πτι μπερ
250 ml νερό
200 γρ ζάχαρη
60 γρ κακάο
150 γρ μαργαρίνη
2 βανίλιες
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
150 γρ ζάχαρη
80 γρ νισεστέ
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γάλα, με την ζάχαρη και το νισεστέ.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το κακάο, το νερό, την μαργαρίνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράζουν.
5
Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
6
Στα σπασμένα μπισκότα ρίχνουμε το σιρόπι κακάο και ανακατεύουμε καλά.
7
Στρώνουμε την βάση σε σκεύος 38×32 εκατοστών.
8
Από πάνω απλώνουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
9
Σερβίρουμε με νιφάδες σοκολάτας.