Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ρυζόγαλο της μαμάς με βελούδινη κρέμα
mitsa
Υλικά
2 λίτρα γάλα
400 ml νερό
170 γρ ρύζι
250 γρ ζάχαρη
125 γρ νισεστέ
3 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Βάζουμε το ρύζι στο νερό και δουλεύουμε με το χέρι να σπάσει.
2
Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με λίγο αλάτι μέχρι που το ρύζι να μαλακώσει.
3
Διαλύουμε το νισεστέ σε περίπου 600 ml κρύο γάλα.
4
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
5
Όταν πάρει θερμοκρασία βάζουμε το γάλα με το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ελαφριά κρέμα.
6
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
7
Τοποθετούμε το ρυζόγαλο σε ένα σκεύος ή πολλά μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
8
Σερβίρουμε με κανέλα.