Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κρεμώδες κοτόπουλο στο πήλινο

mitsa

Υλικά

  • Ελαιόλαδο

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

  • 250 ml λευκό κρασί

  • 3 πιπεριές

  • 2 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • 3 κουταλιές μουστάρδα

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 200 ml σάλτσα ντομάτας

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 80 γρ αλεύρι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 50 γρ βούτυρο

  • 100 γρ κίτρινο τυρί

  • Τριμμένο κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Σοτάρουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κομμάτια, σε καυτό ελαιόλαδο.
2
Όταν ασπρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι που να μαλακώσουν.
4
Προσθέτουμε το κρεμμύδι (αν δεν έχουμε αποξηραμένο μπορούμε να τσιγαρίζουμε ένα κανονικό κρεμμύδι στην αρχή πριν το κοτόπουλο), ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
5
Διαλύουμε το αλεύρι στο κρύο γάλα.
6
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξουν.
7
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και 100 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί.
8
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και βάζουμε σε μεγάλα ή μικρά πήλινα.
9
Τα καλύπτουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
10
Ιδανικά συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.