Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κρεμώδες κοτόπουλο στο πήλινο
mitsa
Υλικά
Ελαιόλαδο
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
250 ml λευκό κρασί
3 πιπεριές
2 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι
Ρίγανη-Θυμάρι
3 κουταλιές μουστάρδα
Αλάτι-Πιπέρι
200 ml σάλτσα ντομάτας
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
80 γρ αλεύρι
Αλάτι-Πιπέρι
50 γρ βούτυρο
100 γρ κίτρινο τυρί
Τριμμένο κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Σοτάρουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κομμάτια, σε καυτό ελαιόλαδο.
2
Όταν ασπρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι που να μαλακώσουν.
4
Προσθέτουμε το κρεμμύδι (αν δεν έχουμε αποξηραμένο μπορούμε να τσιγαρίζουμε ένα κανονικό κρεμμύδι στην αρχή πριν το κοτόπουλο), ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
5
Διαλύουμε το αλεύρι στο κρύο γάλα.
6
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξουν.
7
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και 100 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί.
8
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και βάζουμε σε μεγάλα ή μικρά πήλινα.
9
Τα καλύπτουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
10
Ιδανικά συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.