Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πανεύκολο και οικονομικό γλυκό
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
3-4 γαρύφαλλα
2 φλούδες πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Βάση
150 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 πακέτο φύλλα κρούστας
Νερό
Κανέλα
Οδηγίες
1
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη, τα γαρύφαλλα και τις φλούδες πορτοκαλιού.
2
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Βουτυρώνουμε ταψί 40 x 27 εκατοτσών και τοποθετούμε τσαλακωτά όλα τα φύλλα.
4
Τα βουτυρώνουμε με φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη αν θέλουμε να κάνουμε την συνταγή νηστίσιμη.
5
Τα ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
6
Όσο τα φύλλα είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
7
Αφήνουμε για 6 ώρες και σερβίρουμε με κανέλα.