Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣιροπιαστά

Πανεύκολο και οικονομικό γλυκό για όλες τις περιστάσεις

1 Mins read

Πανεύκολο και οικονομικό γλυκό

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 500 γρ ζάχαρη

  • 500 ml νερό

  • 3-4 γαρύφαλλα

  • 2 φλούδες πορτοκαλιού

  • 2 βανίλιες

  • Βάση

  • 150 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας

  • Νερό

  • Κανέλα

Οδηγίες

1
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη, τα γαρύφαλλα και τις φλούδες πορτοκαλιού.
2
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Βουτυρώνουμε ταψί 40 x 27 εκατοτσών και τοποθετούμε τσαλακωτά όλα τα φύλλα.
4
Τα βουτυρώνουμε με φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη αν θέλουμε να κάνουμε την συνταγή νηστίσιμη.
5
Τα ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
6
Όσο τα φύλλα είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
7
Αφήνουμε για 6 ώρες και σερβίρουμε με κανέλα.