Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μαγειρίτσα

mitsa

Υλικά

  • 1 αρνίσια συκωταριά

  • 1 έντερο από αρνί

  • 1 ξερό κρεμμύδι

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο μέρος)

  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι

  • Μαϊντανό

  • Άνηθο

  • Δυόσμο

  • 2 κρόκους αυγών

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • Βούτυρο

  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

1
Σε καυτό νερό βάζουμε την συκωταριά να ζεματιστεί μέχρι που να αλλάξει χρώμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την στραγγίζουμε την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
3
Με την βοήθεια από ένα στυλό γυρίζουμε τα έντερα για να τα καθαρίσουμε (η διαδικασία υπάρχει στο βίντεο).
4
Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό, αρκετό ξύδι και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα. Τα ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό. Τα βάζουμε σε καυτό νερό να ζεματιστούν, τα σουρώνουμε και όταν κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε.
5
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί μαζί με βούτυρο. Όταν πάρουν θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
6
Στην συνέχεια βάζουμε την συκωταριά και τα έντερα και τα τσιγαρίζουμε καλά. Ρίχνουμε το ρύζι και προσθέτουμε όσο μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο μας αρέσει.
7
Βάζουμε αρκετό νερό ή ζωμό από κρέας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο δοκιμάζουμε και αλατίζουμε.
8
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τους κρόκους με χυμό λεμονιού (βάζουμε ανάλογα το γούστο μας, εμείς χρησιμοποιήσαμε από ½ λεμόνι) και προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό ζουμί από την σούπα μας.
9
ΠΡΟΣΟΧΗ: ανακατεύουμε συνέχεια και με ένταση για να μην ψηθεί το αυγό και δημιουργηθούν κομμάτια.
10
Όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το αυγολέμονο στην σούπα και ανακατεύουμε.