Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κρινάκια με σπιτική ζύμη και τυρί κρέμα
mitsa
Υλικά
25 γρ νωπή μαγιά
2 ποτήρια χλιαρό γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 ποτήρι σπορέλαιο
Αλεύρι όσο πάρει
200 γρ τυρί κρέμα
Άνηθο
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χλιαρό γάλα, αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώσπου να έχουμε μία μέτριας υφής ζύμη.
3
Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προσθέτουμε το αλάτι και δουλεύουμε καλά.
4
Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 30-60 λεπτά να φουσκώσει.
5
Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο και προαιρετικά λίγο ξύσμα λεμονιού.
6
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την κόβουμε σε κύκλους όσο το μέγεθος από ένα φλιτζάνι.
7
Με ένα μαχαίρι κόβουμε την μισή ακτίνα και απλώνουμε κρέμα.
8
Διπλώνουμε το ένα τέταρτο από τον κύκλο και τυλίγουμε.
9
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
10
Πασπαλίζουμε με μαύρο ή κανονικό σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.