Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Λαχταριστό γιαουρτογλυκό- Το ιδανικό επιδόρπιο για μετά το γεύμα
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
165 γρ φαρίνα
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
150 ml γάλα
Κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ γιαούρτι
4 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
200 γρ άχνη
10 γρ ζελατίνη
80 ml νερό
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε 2 φόρμες 40x27 με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
4
Όταν κρυώσει το τρυπάμε καλά με ένα ξυλάκι και σιροπιάζουμε με το γάλα.
5
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσουν.
6
Όταν είναι έτοιμα τα διαλύουμε σε 80 ml καυτό νερό μαζί με τον καφέ.
7
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
8
Προσθέτουμε το γιαούρτι, την άχνη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
9
Ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο μείγμα με τον καφέ και ενσωματώνουμε.
10
Την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.