Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Λαχταριστό γιαουρτογλυκό- Το ιδανικό επιδόρπιο για μετά το γεύμα

1 Mins read

Λαχταριστό γιαουρτογλυκό- Το ιδανικό επιδόρπιο για μετά το γεύμα

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 165 γρ φαρίνα

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 2 βανίλιες

  • 150 ml γάλα

  • Κρέμα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ γιαούρτι

  • 4 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 200 γρ άχνη

  • 10 γρ ζελατίνη

  • 80 ml νερό

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε 2 φόρμες 40x27 με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
4
Όταν κρυώσει το τρυπάμε καλά με ένα ξυλάκι και σιροπιάζουμε με το γάλα.
5
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσουν.
6
Όταν είναι έτοιμα τα διαλύουμε σε 80 ml καυτό νερό μαζί με τον καφέ.
7
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
8
Προσθέτουμε το γιαούρτι, την άχνη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
9
Ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο μείγμα με τον καφέ και ενσωματώνουμε.
10
Την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.