Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Λουκούμια ρόδι & πορτοκάλι-φιστίκι

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 800 γρ. ζάχαρη

  • 375 ml νερό

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • Βάση

  • 120 γρ. νισεστέ

  • 330 ml χυμό ρόδι

  • 170 ml νερό

  • 4 φύλλα ζελατίνης

Οδηγίες

1
Για να κάνουμε το σιρόπι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
2
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και περιμένουμε να αρχίσουν να βράζουν.
3
Όταν πάρει βράση τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (στο 1).
4
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το χυμό και το νισεστέ σε δυνατή φωτιά. Με το μίξερ ανακατεύουμε μέχρι που να αρχίσουν να πήζουν.
5
Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης που έχουμε μουλιάσει για 5 λεπτά σε κρύο νερό και ανακατεύουμε. Όταν το μείγμα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι ενώ ανακατεύουμε με το μίξερ.
6
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε ότι γεύση θέλουμε προσθέτοντας τον κατάλληλο χυμό και ξηρούς καρπούς.
7
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε σκεύος με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε αλείψει με σπορέλαιο. Το αφήνουμε να κρυώσει για ένα βράδυ.
8
Την επόμενη μέρα το κόβουμε σε κομμάτια (μπουκιές) με την βοήθεια ενός βρεγμένου μαχαιριού.
9
Βουτάμε τα κομμάτια σε άχνη με λίγο νισεστέ και τα αφήνουμε για μία μέρα σε αντικολλητικό χαρτί που τα έχουμε πασπαλίσει με άχνη.
10
Την επόμενη μέρα τα περνάμε πάλι από την άχνη και τα αποθηκεύουμε.
11
Είναι πολύ πιθανόν να βγάλουν υγρά, οπότε πριν τα σερβίρουμε μπορεί να χρειαστεί να τα αχνίσουμε.