Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολα κουλουράκια με μαρμελάδα

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ αλεύρι

  • 180 γρ βούτυρο

  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

  • 2 ασπράδια

  • 3 βανίλιες

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • Μαρμελάδα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα.
2
Προσθέτουμε τα ασπράδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
5
Με την βοήθεια ενός κορνέ με μεγάλη οδοντωτή μύτη κάνουμε μπισκοτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
6
Με το δάχτυλό μας πατάμε στο κέντρο τους να δημιουργηθεί κοιλότητα και την γεμίζουμε με μαρμελάδα.
7
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
8
Όταν κρυώσουν μπορούμε να προσθέσουμε και άλλη μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού.