Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα

mitsa

Υλικά

  • 1250 ml γάλα

  • 115 γρ αλεύρι

  • 70 γρ ζάχαρη

  • 20 γρ νισεστέ

  • 3 βανίλιες

  • 1 πακέτο κλασικά πτι μπερ

  • 1 πακέτο σοκολατένια πτι μπερ

Οδηγίες

1
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
2
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
3
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Σε φόρμα 28x20 εκατοστά καλύπτουμε τον πάτο με κλασικά πτι μπερ.
5
Απλώνουμε το 1/4 από την χλιαρή κρέμα και στρώνουμε.
6
Καλύπτουμε με σκούρα πτι μπερ και βάζουμε ακόμα 1/4 κρέμας.
7
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα 2 φορές.
8
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
9
Όταν είναι έτοιμο τοποθετούμε ανάποδα σκληρά κυπελάκια και πασπαλίζουμε με τριμμένο σκούρο μπισκότο.
10
Αφαιρούμε τα κυπελάκια και στο κέντρο από κάθε κύκλο βάζουμε λίγο λευκό μπισκότο.