Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα
mitsa
Υλικά
1250 ml γάλα
115 γρ αλεύρι
70 γρ ζάχαρη
20 γρ νισεστέ
3 βανίλιες
1 πακέτο κλασικά πτι μπερ
1 πακέτο σοκολατένια πτι μπερ
Οδηγίες
1
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
2
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
3
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Σε φόρμα 28x20 εκατοστά καλύπτουμε τον πάτο με κλασικά πτι μπερ.
5
Απλώνουμε το 1/4 από την χλιαρή κρέμα και στρώνουμε.
6
Καλύπτουμε με σκούρα πτι μπερ και βάζουμε ακόμα 1/4 κρέμας.
7
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα 2 φορές.
8
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
9
Όταν είναι έτοιμο τοποθετούμε ανάποδα σκληρά κυπελάκια και πασπαλίζουμε με τριμμένο σκούρο μπισκότο.
10
Αφαιρούμε τα κυπελάκια και στο κέντρο από κάθε κύκλο βάζουμε λίγο λευκό μπισκότο.