Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού και 3 τυριά

1 Mins read

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού και 3 τυριά

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 300 ml νερό

  • 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 1 αυγό

  • 700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 50 γρ βούτυρο

  • 200 γρ φέτα

  • 200 γρ κασέρι

  • 1 ασπράδι

  • Κρόκο αυγού

  • Ρεγκάτο

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει κολλώδες ζύμη.
5
Ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε καλά.
6
Πλάθουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
7
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει.
8
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και σε λαδωμένη επιφάνεια την χωρίζουμε σε 8 μέρη.
9
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, τα βουτυρώνουμε με βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.
10
Αναμειγνύουμε την σπασμένη φέτα με το τριμμένο κασέρι και το ασπράδι από ένα αυγό.
11
Με τα χέρια μας ανοίγουμε τις ζύμες σε φύλλα και στο κέντρο βάζουμε μείγμα από τα τυριά.
12
Κλείνουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
13
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο και ασπρόμαυρο σουσάμι.
14
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.