Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μυρωδάτη κρασάτη τηγανιά

mitsa

Υλικά

  • Ελαιόλαδο

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά

  • 350 ml κόκκινο κρασί

  • 250 γρ μανιτάρια

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • Ρίγανη (foodaholics.shop)

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • Σκόνη λαχανικών

  • 2-3 κουταλιές μουστάρδα (foodaholics.shop)

  • Μπαχάρι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 350 ml νερό

  • Κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Θωρακίζουμε το κρέας σε καυτό ελαιόλαδο.
2
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά.
3
Ρίχνουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες, τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε φέτες, ρίγανη, πιπερόκαμα, σκόνη λαχανικών, μουστάρδα, 3-4 κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
4
Προσαθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
5
Προαιρετικά βάζουμε την τηγανιά σε πυρύμαχο σκεύος και απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντηστάσεις μέχρι να λιώσει το τυρί.