Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμα καλτσόνε
mitsa
Υλικά
Ζύμη
450 γρ αλεύρι
200 ml χλιαρό νερό
25 γρ νωπή μαγιά
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ζάχαρη
Γέμιση
Πολύχρωμες πιπεριές
Μανιτάρια
Ελιές
Σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο μισό χλιαρό νερό.
2
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή αλεύρι.
3
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
4
Σοτάρουμε τις πολύχρωμες πιπεριές και τα μανιτάρια.
5
Αναμειγνύουμε την σάλτσα ντομάτας με την ρίγανη.
6
Δουλεύουμε ελαφρός την ζύμη και την ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
7
Την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
8
Κόβουμε σε κύκλους και απλώνουμε λίγη σάλτσα.
9
Τοποθετούμε λίγη από την γέμιση και ελιές.
10
Διπλώνουμε την ζύμη στην μέση και διακοσμούμε, με ένα πιρούνι, πατώντας τις άκρες.
11
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.