Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πέννες με τσίπουρο
mitsa
Υλικά
1 πακέτο πέννες
1 πακέτο μπέικον (150 γρ.)
5 κουταλιές τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (200 ml)
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 χούφτα τριμμένη γραβιέρα
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι ρίγανη
Οδηγίες
1
Σε νερό που βράζει, αλατίζουμε, βάζουμε τις πέννες να βράσουν και τις βγάζουμε λίγο πριν βράσουν (γιατί θα μαγειρευτούν και με την σάλτσα).
2
Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
3
Προσθέτουμε το τσίπουρο και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
4
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τη ρίγανη.
5
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κρέμα γάλακτος.
6
Αφήνουμε για λίγο να δέσουν και προσθέτουμε τις πέννες, την γραβιέρα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
7
Σερβίρουμε όσο το φαγητό μας είναι ακόμα ζεστό.