Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πεντανόστιμο νηστίσιμο κέικ
mitsa
Υλικά
200 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
200 ml φυτικό γάλα
200 ml χυμό πορτοκαλιού
10 γρ μπέικιν
400 γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
1 νηστίσιμη πραλίνα foodaholics.shop
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
2
Προσθέτουμε το γάλα (εμείς βάλαμε καρύδας), τον χυμό και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το μπέικιν, το αλεύρι και τις βανίλιες.
4
Απλώνουμε την μισή ποσότητα της ζύμης σε φόρμα με αντικολλιτικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
5
Το βγάζουμε από τον φούρνο και απλώνουμε την νηστίσιμη πραλίνα.
6
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε μόνο με την επάνω αντίσταση μέχρι να ροδίσει.
7
Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.