Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πεντανόστιμο νηστίσιμο κέικ

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 200 ml φυτικό γάλα

  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 10 γρ μπέικιν

  • 400 γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 βανίλιες

  • 1 νηστίσιμη πραλίνα foodaholics.shop

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
2
Προσθέτουμε το γάλα (εμείς βάλαμε καρύδας), τον χυμό και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το μπέικιν, το αλεύρι και τις βανίλιες.
4
Απλώνουμε την μισή ποσότητα της ζύμης σε φόρμα με αντικολλιτικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
5
Το βγάζουμε από τον φούρνο και απλώνουμε την νηστίσιμη πραλίνα.
6
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε μόνο με την επάνω αντίσταση μέχρι να ροδίσει.
7
Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.