Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πιτάκια αφρός
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
750 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
250 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
3 πατάτες
1 κρεμμύδι
Ελιές
Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)
1 κουταλάκι αλάτι
Ρίγανη-Θυμάρι
Πιπέρι
1 αυγό
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγία.
3
Στο μίσο περίπου αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και κάνουμε μία γούβα.
4
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το λάδι, την μαγία και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι να γίνει μαλακή ζύμη.
6
Λαδώνουμε τον πάγκο και την δουλεύουμε μέχρι να ξεκολλάει.
7
Την χωρίζουμε σε 4 μέρη και τα κάνουμε μπάλες.
8
Τα βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
9
Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες.
10
Βάζουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, ελιές, πιπερόκαμα, αλάτι, ρίγνη, θυμάρι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
11
Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε φύλλα και τα χωρίζουμε στην μέση.
12
Απλώνουμε γέμιση στην μία πλευρά και κόβουμε την άλλη όπως σας δείχνουμε.
13
Τυλίγουμε σε ρολό και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
14
Τα αλείφουμε με χτυπιμένο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
15
Όταν τα βγάλουμε τα κόβουμε και τα σερβίρουμε.