Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πως να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτα που σας περίσσεψε
mitsa
Υλικά
1½ λίτρο γάλα
250 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι
50 γρ βούτυρο
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
200 ml κρέμα γάλακτος
Σταφίδες
Κράνμπερι
Κονιάκ
Οδηγίες
1
Προαιρετικά ανακατεύουμε σταφίδες, κράνμπερι, κονιάκ και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου.
2
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους και το αλεύρι.
3
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Όταν πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αρωματίζουμε με βανίλιες και το βούτυρο.
5
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
7
Ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα.
8
Σε ένα σκεύος βάζουμε την βασιλόπιτα σε τρήματα.
9
Απλώνουμε σταφίδες και κρέμα.
10
Σερβίρουμε με κανέλα.