Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πως να κάνετε σπιτικό τυρί εύκολα με μόνο 3 καθημερινά υλικά
mitsa
Υλικά
70 ml ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
1,5 λίτρο γάλα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε το αλάτι στο ξύδι.
2
Βάζουμε να ζεσταθεί το γάλα.
3
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο γάλα θέλουμε με πλήρες λιπαρά.
4
Λίγο πριν βράσει ρίχνουμε το ξύδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
5
Όταν δημιουργιθούν κομμάτια ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι με γάζα ή τούλι.
6
Στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα υγρά και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με αρκετό βάρος από πάνω.
7
Αφήνουμε για τουλάχισοτν 12 ώρες στο ψυγείο.
8
Όσο περισσότερο το αφήνουμε τόσο σφίγγει (εμείς το αφήσαμε για 24 ώρες).
9
Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει αρκετά ανθότυρο.
10
Αφαιρούμε την γάζα ή το τούλι και προαιρετικά σερβίρουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη.