Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γρήγορα γλυκά πουράκια
mitsa
Υλικά
45 γρ αλεύρι
50 γρ άχνη ζάχαρη
5 κουταλιές μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες
Σοκολάτα
Οδηγίες
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την άχνη και τις βανίλιες.
2
Προσθέτουμε την μαλακή μαργαρίνη και δουλεύουμε καλά.
3
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα ασπράδια και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Σε χαρτόνι κόβουμε ορθογώνια στο μέγεθος που θέλουν να έχουν τα πουράκια μας και το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί ή σιλικόνη.
5
Κάνουμε ένα λεπτό στρώμα με την ζύμη και αφαιρούμε το χαρτόνι.
6
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 5-7 λεπτά (να πάρουν ελαφρύ χρώμα).
7
Όσο είναι ακόμα καυτά τα τυλίγουμε σε κύλινδρο, κατά προτίμηση μεταλλικό.
8
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά και αλείφουμε λιωμένη σοκολάτα στο εσωτερικό τους για να μην τραβήξουν υγρασία από την γέμιση και μαλακώσουν.
9
Αν θέλουμε διακοσμούμε τις άκρες με ινδοκάρυδο ή σοκολάτα.
10
Όταν η σοκολάτα σταθεροποιηθεί γεμίζουμε με μους της επιλογής μας ή παγωτό.Τα καταναλώνουμε σε 1-2 ημέρες όσο είναι ακόμα τραγανά.