Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πρωτότυπη και εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
500 ml γιαούρτι Δωδώνη κλασικό
3 αυγά
200 γρ Φέτα
100+50 ml γάλα
50 ml ελαιόλαδο
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Κόβουμε στην μέση τα φύλλα κρούστας.
2
Τα διπλώνουμε 2 φορές, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα ανοίγουμε.
3
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι Δωδώνη κλασικό με τα αυγά.
4
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.
5
Λαδώνουμε ταψί 38x32 εκατοστά και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας.
6
Βάζουμε τα 2/3 από το μείγμα με το γιαούρτι και τοποθετούμε την σπασμένη Φέτα.
7
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
8
Στο μείγμα με το γιαούρτι βάζουμε τα 100 ml γάλα και ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από την πίτα.
9
Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.